Infrastruktura
Prispevek KTV drugi dan po orkanskem vetru, ki je spremenil podobo Dravograda.
Nekaj mesecev po vpeljavi omejitve 30 km/h skozi trg so prometni znaki le še ena nepremičnina brez veljave.
Zadnji obljubljeni rok je že davno mimo - cesta na Podgrad je še vedno v ... saj veste!
Potem ko je Ojstrica včeraj izrazila nestrinjanje z vetrnimi elektrarnami na Košenjaku in predvsem nad metodami, na kakršen način delujejo inštitucije in tudi občina, na zadnja vrata prihaja nova nevarnost.
Namesto dveh malih vetrnic megalomanska osmerica in uničen Košenjak. Je to cena napredka? Kak napredek neki, očitno so po strani spet višji interesi in že znan modus operandi v Dravogradu.
Slovenski ornitologi so že lani decembra izdali pozitivno mnenje za vetrnice na Košenjaku. Očitno v ozadju poteka še precej bolj aktivna kampanija kot si sploh lahko mislimo.
Po razjasnitvi stanja okoli azilantske tematike skupina občinskih svetnikov predlaga županji, da občina ali odkupi ali najame stanovanja od države za potrebe reševanja stanovanjske problematike.
Orkanski veter je v Dravogradu in okolici povzročil velikansko škodo.
Občinska sramota, cesta na Podgrad - eno najdlje trajajočih gradbišč v zgodovini Dravograda, še vedno čaka na dokončanje del.
Najnovejše današnje neurje je še enkrat pokazalo, kako neresno se občina loteva rekonstrukcije ceste na Podgrad.
Na zboru krajanov na Ojstrici so Ojstričani soglasno odločili, da se ustavijo vse aktivnosti v zvezi z vetrnicami na Košenjaku.
Kako so se počutili vojaki na zahodni fronti v 1. svetovni vojni? Tako kot v najnovejši dravograjški turistični znamenitosti.
Odvetnik Tomaž Rotovnik je takole v pismupodžupanu Tonetu Preksavcu z argumenti podal svoj pogled na idejo o megagradnji vetrnih elektrarn na vrhu Košenjaka in uničevanju Krajine.
V vasi pod Ojstrico se je zgradil čisto nov vodovod, ki je manj pretočen od starega, ki pa sploh ni star. Pri tem so glavni trg v vasi preoblikovali v fronto pri Verdunu, lahko pa da se je s tem tudi kdo okoristil?
Vseh 18 svetnikov je na zadnji seji potrdilo prostorski načrt, po katerem so mogoče gradnje vetrnic do enega megavata brez posebnih dovoljenj.
Občinska sramota brez primere in komedija, za katero ni videti luči na koncu tunela.
Občina Dravograd ima čudovito novo pridobitev, cesto v Nedogov graben v Gorčah.
Več kot leto dni je, odkar se je dravograjska občinska sramota znašla v medijih.