3. razvojna os

Bodo v Dravogradu izkopavali mrtve, podrli železnico in Praperjem rušili hišo?
Bodo v Dravogradu izkopavali mrtve, podrli železnico in Praperjem rušili hišo?
30.08.2018 17:00 T.R. Delo

Korošci težko čakamo 3. razvojno os, ki nam bo vsaj malo olajšala pot iz pozabljene dežele do bele Ljubljane. Najnovejša predstavitev trase se zdi sprva zelo mamljiva in ko vsi srečni rečemo končno, ugotovimo, da marsikaj ne štima.

Nismo proti hitri cesti, niti nismo proti temu, da končno dobimo obvoznico mimo Dravograda in se rešimo težkih tovornjakov, ki uničujejo naš trg. A predstavitev včeraj v Prevaljah je pravzaprav prodajanje bučk, da bi nas še enkrat več prinesli okrog. Pa poglejmo zakaj.

Trasa štiripasovne hitre ceste od tunela pod Legnom se pne ves čas po levem robu hribovja mislinjske doline, preseka recimo Selovec in se spusti v Otiški vrh nekje pri Kogradu. Vse lepo in prav, saj je drugam sploh ni mogoče dati. Tam zavije proti Ravnam in naprej proti Prevaljam. Vsi, ki poznamo tukajšnji relief, se samo praskamo po glavi? Kam bodo spravili cesto po Meži proti Ravnam? Ampak to ni del dravograjske zgodbe. Nastaneta dva problema – kot prvo, nihče na včerajšnji predstavitvi razen o pol milijardnih stroških, ni govoril o rokih in terminih, le da bodo štiripasovnico po mislinjski dolini delali v dveh fazah – najprej bodo naredili še eno cesto proti nam po hribovju in potem, ko bo ta končana, bodo začeli delati še dva druga pasa. Da bo ja cesta neuporabna še dvojno toliko časa – mislite, da boste vozili 100 mimo gradbišča? Malo morgen!

Ampak ja, ozka točka je potem tudi navezava v Dravograd – kje speljati cesto? Od industrijske cone bodo nekje pod Dobravo spravili tunel – krasno, Kogelnik in ostali v Podklancu se bodo kar preselili nekam drugam? Predor bo pogledal ven na drugi strani pri Gollovi rafineriji oziroma starem železniškem mostu in, ne boste verjeli, 100 let stara konstrukcija bo obnovljena in nanjo bo postavljen novi most (saj ne, da se je v Genovi pred 14 dnevi zrušil pol mlajši most), ki bo cesto peljal skozi pokopališče, cesta bo presekala Špicfeld (vse drugo razen vkopa tako ali tako ne pride v poštev) nekje na mestu dvorane Špic ali počez po nogometnem igrišču in potem nekje za stadionom in cerkvijo kot priključek na cesto proti Viču. Tam pa lahko gre, sodeč po načrtih, le tako, da podrejo hiše Praperjem in po možnosti tudi cerkev. Glede na ljubljanske butalce nas to ne bi čudilo.

Na drugi strani bo po prihodu iz tunela druga pot šla kot obvoznica mimo Dravograda in Mariborske za Maribor. Po načrtih jo bodo speljali čez Mežo točno tam, kjer je zdaj ostanek starega železniškega mostu, ki je pred kratkim postal kolesarska proga (ubogi most, spet!) – in potem čez Bukovje do gradu in tam še z enim mostom pri Gašpijevem ptiču na cesto Dravograd Maribor.

Kako bodo zadevo spravili tja, brez da podrejo železnico ali morda pol hiš v Bukovju, ve sam vsemogočni. Ja, je treba narest, ampak ne nas met za norca. Že tako ali tako nas iz Ljubljane nategujejo leta in leta, poznajo nas samo, ko so volitve in zdaj naj še ploskamo ob butalski rešitvi? Nekdo je vzel zemljevid, spil nekaj močnega in narisal nekaj črt, na Koroško se pa minister tako ali tako vozi čez Avstrijo.

Korošcem pa bo enbart pokno film…ker nas mate za norca!