Razvoj in napredek

Cesta za 21. stoletje
Cesta za 21. stoletje
18.05.2017 15:08 BT GA

Občina Dravograd ima čudovito novo pridobitev, cesto v Nedogov graben v Gorčah.

Minuli petek je mati županja odprla novo pridobitev, asfaltirano in rekonstruirano cesto pri Nedogu, ki bo trem hišam v senčni grapi končno prinesla normalno cesto, pri čemer so ob cesti dobili tudi novo kanalizacijo, uredili pa so tudi široko strugo potoka, da ta ne bo več poplavljal in ogrožall teh hiš. Županja je na otvoritvi poimensko pokarala tudi vse tiste, ki so nagajali pri izgradnji, s tem, da so podvomili v brezamdežnost občinskega stroke, ki najbolje ve, kako se rečem streže.

Investicija nekaj malega čez 300 tisočakov bo tako Dravogradu omogočila pot v lepšo, svetlejšo in čistejšo prihodnost. Županja tudi sporoča vsem Dravograjčanom, da za objekte, ki so v javno dobro, ni potrebno dovoljenje – skratka, če gradite hišo, kjer je bilo prej recimo močvirje, ste s tem naredili tudi javno dobro.

Sicer je letos pozimi inšpekcija odločila, da gre za črno gradnjo in zahtevala vzpostavitev prvotnega stanja, a je občina z odvetniki uspela odgnati sovraga. Saj, kdo pa so inšpektorji, da bodo kar tako v en dan odločali in nagajali in drugi, da bodo dvomili v pravilnost početja, ko gre za Dravograd.