Kolesarji

Nič več atrakcija na britof
Po več kot štirih letih vožnja za kolesarje skozi Trg ni več prepovedana, kar pa ne pomeni, da kolesarji lahko še naprej vozijo mimo predpisov (kot tale na sliki).
Po več kot štirih letih vožnja za kolesarje skozi Trg ni več prepovedana, kar pa ne pomeni, da kolesarji lahko še naprej vozijo mimo predpisov (kot tale na sliki).
31.03.2017 16:30 Dargi FA / FB

Od danes naprej so trije sporni znaki, ki so prepovedovali promet kolesarjem skozi trg, preteklost.

Neumnost, ki so jo zakrivili nekateri občinski veljaki pred nekaj leti, je danes vendarle končana - trije prometni znaki za prepoved vožnje kolesarjev pri Občini, Zelenjavi in Traberku, so bili danes pospravljeni na hladno, kolesarji pa se spet lahko legalno vozijo skozi Dravograd (saj ne, da se nismo že pred tem, brez težav). 

Prometni znaki so bili postavljeni pred štirimi leti ob prenovi ceste skozi trg, še vedno pa bo potrebno nekaj ukreniti okoli šleperjev. S posredovanjem ene od skupin občinskih svetnikov, je republiška direkcija za ceste izdala nalog, mojstri s cestne pa so prišli, odmontirali in odpeljali. Poskusov znebiti se znaka je bilo v preteklosti kar nekaj, od protestov kolesarjev do predelave omenjenih treh znakov, da so prepovedovali vse kaj drugega, le kolesarje ne. Še najbolj zabavno je bilo dejstvo, da je bil Dravograd edini kraj na svetu, kjer je turiste kolesarje sprejel in jih usmeril naravnost na pokopališče, ali če nas spomin ne vara, nekaj časa tudi "cementarno" zaradi slovnične napake na tabli.

Kakorkoli že, kolesarjem želimo varno vožnjo skozi trg še naprej in upamo, da bodo čimprej stali novi znaki, na katerih bo namesto kolesarja kamion.