Vodovod

Zakaj novi vodovod v trgu???
Zakaj novi vodovod v trgu???
12.07.2011 11:11 Uredništvo

V vasi pod Ojstrico se je zgradil čisto nov vodovod, ki je manj pretočen od starega, ki pa sploh ni star. Pri tem so glavni trg v vasi preoblikovali v fronto pri Verdunu, lahko pa da se je s tem tudi kdo okoristil?

Morda je čas, da povprašamo veljake in veljakinje na občini in vladajočo občinsko garnituro, kakšen je sploh razlog gradnje novega vodovoda skozi kraj?

Če ne dajo enega močnega argumenta, zakaj so morali naredit to podzemno formavivo na skoraj novem vodovodu, je to čisto navaden kriminal.

Sicer je jasno, da so na ta način izločili stari skoraj novi primarni vodovod in sekundarni stari novi vodovod, ki bi še desetletja izpolnjeval svojo funkcijo. Enostavno povedano, očitno proč metanje denarja. Na fotografijah se vidi, kako so skoraj novi dovod s podgrajškega bazena (premera 200 - 250 mm), ki je bil povezan na glavni primarni vodovod premera 250, povezan z vsemi bazeni in črpališčem v Črnečah, enostavno odrezali in ga reducirali na manjši presek 160 mm in naredili sedem spojnih mest, vsako pa predstavlja potencialno možnost defekta.  Tak element predstavlja tudi "ozko grlo" v sistemu. Nekatere nas res zanima, zakaj so to naredili - narediti nov primarni vodovod s pol manjšo kapaciteto kot prejšnji. Zdaj pričakujemo odgovore z argumenti, ki vzdržijo inženirsko in tehnično presojo, v nasprotnem primeru bi se s tem lahko poigrali tudi kriminalisti.

(prispevek smo prejeli od bralca portala)